Sveučilište Sjever na radionici za natječaj “Dokazivanje inovativnog koncepta”

Zaposlenice Odjela za EU fondove, razvojne projekte, suradnju s gospodarstvom i transfer tehnologija Sveučilišta Sjever sudjelovale su na info radionici u organizaciji HAMAG-BICRO-a na kojoj je predstavljen natječaj „Dokazivanje inovativnog koncepta“ te su predstavljeni primjeri dobre prakse u području razvijanja projektnih ideja u navedenom području. 

Radionica je održana u četvrtak, 6. listopada 2022., u prostorima Tehnološkog parka u Varaždinu gdje je sve prisutne pozdravio novi direktor Tehnološkog parka, Vedran Bubalo.

Na samom početku radionice je Eduard Dobrenić, predstavnik HAMAG BICRO-a u Varaždinu  predstavio aktualne natječaje i usluge HAMAG-BICRO-a za poduzetnike. Ispostava Varaždin otvorena je kroz aktivnost decentralizacije usluga u okviru druge faze projekta „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija putem HAMAG-BICRO-a“ – BOND 2. U drugom dijelu, vlasnica obrta za poslovno savjetovanje i ostale usluge FlavoAlenka Čović predstavila je natječaj  “Dokazivanje inovativnog koncepta” koji služi isključivo za financiranje istraživačke aktivnosti na razini tehnološke spremnosti TRL 3 (demonstracija tehničke izvedivosti) i TRL 4 (izrada laboratorijskog prototipa). Najniži iznos bespovratnih sredstava za pojedini projekt iznosi 200.000,00 kuna, a najviši 500.000,00 kuna. Natječaj je  nastavak Programa provjere inovativnog koncepta (PoC) koji se provodio od 2010. do 2020. Ukupno je financirano 359 projekta sa 102 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 154 milijuna kuna.

Na kraju radionice, svoja dosadašnja iskustva prijave na PoC s primjerima dobre prakse ispričali su iz tvrtke Sedam IT.

Info radionica bila je odlična prilika za umrežavanje ali i jačanje kapaciteta i znanja iz područja razvoja projektnih ideja iz tema obuhvaćenih ovim natječajem.

 

Na info radionici sudjelovali su i doc.dr.sc. Domagoj Frank, pročelnik Odjela za informatiku i računalstvo te doc.art. Mario Periša, dr.sc. pročelnik Odjela za medijski dizajn Sveučilišta Sjever.

Materijali s radionice dostupni su ovdje: