Studentsko online case study natjecanje “Realizator 2020.”


Pozivaju se studenti na sudjelovanje u ovogodišnjem studentskom case study natjecanju Realizator 2020. čiji je središnji cilj jačanje suradnje akademske i gospodarske zajednice. Riječ je o natjecanju Zaklade Sveučilišta u Rijeci, prvi put organiziranom 2016. godine, s ciljem umrežavanja partnera (tvrtke, ustanove, itd.) u dinamično i inovativno natjecanje u rješavanju njihovih poslovnih slučajeva za studente.

Realizator je prepoznat kao adekvatna prilika za stjecanje konkretnih poslovnih iskustava i vještina koje studentima omogućuje prodiranje u poslovni svijet te osvajanje novčanih nagrada za inovativna rješenja generirana njihovim sudjelovanjem u natjecanju.

Početak natjecanje predviđen je za 28. listopada 2020. a poradi organizacijskih aktivnosti mole se svi zainteresirani da iskažu interes prethodno.

Tijekom navedenog perioda studenti sudionici će ne samo imati priliku upoznati se sa stvarnim potrebama realnog sektora, uvidjeti kako promišljaju potencijalni poslodavci, steći nova znanja kroz intenzivan mentorski program, virtualno se družiti, vježbati trominutni pitch, te ne manje važno osvojiti vrijedne nagrade. Neki od poslovnih slučajeva za koje će studenti ove godine imati priliku osmisliti rješenja su INA d.d., Erste banka, Jadran galenski laboratorij, Zaklada Sveučilišta u Rijeci itd. Uskoro će sve informacije o natjecanju biti dostupne i na mrežnim stranicama natjecanja.

Osim što je ovogodišnje natjecanje po prvi put u online formatu, uvedena je još jednu novost – mogućnost sudjelovanja za sve redovne i izvanredne studente hrvatskih visokoškolskih ustanova preddiplomske i diplomske razine studija. Napominjemo da je sudjelovanje za studente besplatno, no trošak sudjelovanja studenata sufinancira se iz kotizacija za ustanove s kojih timovi dolaze. Za cjelokupnu organizaciju, produkciju i ostale troškove natjecanja odgovorna je Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Ovim putem molimo Vas da se što prije obratite s eventualnim iskazom interesa za sudjelovanje kako biste na vrijeme bili informirani o svim uvjetima na: zaklada@uniri.hr ili 051 406-575.