Moja Inicijativa – Natječaj za najbolje ideje koje doprinose lokalnim zajednicama

Imaš super ideju za unapređenje lokalne zajednice i doprinos ljudskim pravima, a ne znaš kako je provesti u djelo?

Prijavi svoj interdisciplinarni tim na ideathon u sklopu natječaja ‘Moja inicijativa’ i osvoji potporu za provedbu ideje!
Potpora uključuje konzultacije i edukaciju koje će ti pomoći da provedeš svoju ideju u djelo, uz pokrivanje troškova potrebnih za njenu izvedbu. Pobjednici ideathona će dobiti podršku za profesionalnu produkciju i snimanje ‘pitcha’ ideje, a najbolje tri ideje bit će predstavljene na manifestaciji u sklopu Dana ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine. Po završetku provedbe vaše inicijative, dodijelit ćemo simbolične nagrade i potvrde o uspješno dovršenim projektima, timovima koji su zamišljeno i ostvarili.

Cilj poziva

Cilj ovog poziva je omogućiti vam da se kreiranjem socijalnih inovacija aktivnije uključite u zajednicu kako biste povećali podršku i poštivanje ljudskih prava te odgovorili na neke od gorućih društvenih problema.

Kakve ideje dolaze u obzir?

Potičemo vas da pri kreiranju ideja budete vođeni vrijednostima poštivanja ljudskih prava, dostojanstva, vladavine prava, jednakosti te slobode. Želimo da kad vaše ideje budu provedene u konkretnu izvedbu doprinesu lokalnoj zajednici na način da će utjecati na smanjenje diskriminacije te govora mržnje.

Ovim natječajem razmatrat ćemo vaše ideje o tome kako riješiti probleme koji postoje u vašoj lokalnoj zajednici a tiču se nedovoljno visokog standarda ostvarenja ljudskih prava. Budite kreativni i osmislite kako biste unaprijedili primjerice život manjinama u vašem gradu ili općini, razmislite kako bi se izbjeglice mogle ugodnije osjećati u našem okruženju, kako poboljšati status žena čija prava su ugrožena, kako zaštiti okoliš te doprinijeti održivom razvoju, kako pomoći lokalnoj zajednici da se riješi teškog tereta ratne prošlosti i sl.

Vi najbolje znate koji su problemi u vašim lokalnim sredinama, mi smo tu da vam pomognemo da ih ostvarite stoga budite kreativni!

Ideje se trebaju implementirati do 31. ožujka 2021.

Tko se može prijaviti?

Na natječaj se mogu prijaviti timovi od najmanje 2, a najviše 6 osoba.

Poziv je prvenstveno namijenjen mladima (do 30 godina) koji žive na području Hrvatske te ćemo nastojati uključiti što veći broj mladih društveno-humanističkog obrazovanja. No, budući da se pozivom potiče interdisciplinarnost, timovi mogu uključivati i osobe starije od 30 i one koji nisu društvenjaci i/ili humanisti.

Kako se prijaviti?

Timovi se prijavljuju ispunjavanjem prijavnice do 15. listopada 2020. u ponoć.

Detalji i način prijave nalaze se ovdje:

http://yihr.hr/hr/moja-inicijativa-natjecaj-za-najbolje-ideje-koje-doprinose-lokalnim-zajednicama/