Poziv studentima na konferenciju OštraŠtikla

Studentska organizacija AIESEC Varaždin odlučila je progovoriti o temi ravnopravnosti spolova na drugačiji način, organizirajući konferenciju koja pobija stereotipe – OštraŠtikla – viša od rečenog! Iako sam naziv vuče na žensku publiku, konferencija je namijenjena svim mladima, ali i onima koji žele čuti inspirativne priče te naučiti nešto novo. Konferencija će biti online preko Zoom platforme, 27.05. i 28.05.2021. od 10:00 do 14:00 sati.
OštraŠtikla konferencija je koja spaja iskustvo s budućnošću tj. uspješne i iskusne poduzetnice s mladima. Sama ideja potekla je od nekolicine AIESEC-ovaca koji su UN-ov cilj održivog razvoja – ravnopravnost spolova, za koje se i AIESEC zalaže, odlučili iskoristiti kao temu konferencije.
Njihov cilj nije pokazati na propuste sistema i zakona ili nepravde koje se događaju u društvu, već osnažiti mlade žene, ali i sve mlade da svoje snove, zamisli i ideje ostvare vjerujući u njihovu kvalitetu i sposobnost njih samih. Na temelju toga, AIESEC-ovci su odlučili pokazati oštre štikle koje haraju poduzetničkim svijetom okolnih županija.
Priče i iskustva gošći bit će ispričane na nekoliko panela, a kao šećer na kraju dolaze radionice na kojima će sudionici konferencije imati priliku steći praktična iskustva i upotrijebiti ih za ostvarivanje svojih ideja.