BASF Innovation Hub 2021- jedinstvena prilika za mlade inovatore i startupove

Najveća svjetska kemijska tvrtka BASF i ove godine je odlučila podržati startup ideje mladih inovatora iz regije, uključujući mlade inovatore iz Hrvatske. Natjecanje BASF Innovation Hub 2021 usredotočit će se na ideje koje doprinose čistim tehnologijama i inovacijama kojima je cilj poboljšati održivost okoliša.Najbolja inovacija ili startup ideja na nacionalnoj razini dobit će inicijalnu investiciju u iznosu od 2500 EUR, zajedno s mogućnosti dodatne podrške u iznosu od 5000 EUR kao pobjednik Velikog finala – neovisno o tome hoće li ideju dodatno podržati BASF.

BASF Innovation Hub 2021 se sastoji od dva glavna segmenta:

BASF Innovation Hub 2021 lokalna natjecanja: prvi dio natjecanja. Po završetku prijava, pet najboljih lokalnih timova dobit će priliku predstaviti svoje ideje pred lokalnim stručnim žirijem, koji će odrediti Lokalnog pobjednika natjecanja. Nakon toga lokalni pobjednici natjecanja sudjelovat će na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2021.BASF Innovation Hub 2021 Veliko finale: jedinstvena prilika za pobjednike da predstave svoje inovacije i startup ideje široj publici te potencijalno osiguraju investicije za njihov daljnji razvoj.  

 

Zemlje sudionice:

  • Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija (zajedničko sudjelovanje)
  • Austrija i Mađarska (zajedničko sudjelovanje),
  • Bugarska,
  • Grčka,
  • Češka i Slovačka (zajedničko sudjelovanje) i
  • Rumunjska.

 

BASF Innovation Hub 2021 ima za cilj pružiti podršku mladim inovatorima ili startup idejama koje pokrivaju barem jednu od sljedećih tema:

 

  • Čista energija (primjeri: digitalna rješenja koja su usmjerena na povećanje procesa i energetsku učinkovitost, rješenja za povećanje udjela obnovljivih energija u opskrbi električnom energijom (toplinska, solarna, vjetar), rješenja za toplinsku energiju i izolaciju, optimizacija grijanja i hlađenja i ventilacije, dekarbonizacija energetskih sustava i promicanje nulto emisijskih tehnologija);
  • Od farme do tanjura (primjeri: tehnologije precizne primjene, savjetodavne usluge za digitalnu poljoprivredu, rješenja za digitalnu poljoprivredu, rješenja koja doprinose održivijim prehrambenim sustavima, selektivni proizvodi za zaštitu bilja, biološka zaštita usjeva);
  • Kružno gospodarstvo (primjeri: rješenja koja doprinose održivijim, ekološki prihvatljivijim proizvodnim ciklusima, digitalna baza za recikliranje u zatvorenom krugu, rješenja za biorazgradivu plastiku i plastiku na biološkoj osnovi, rješenja za (bio) kemijsku reciklažu, katalizatori procesa recikliranja, recikliranje baterijskih materijala, proizvodi koji štede resurse i usluge).

 

Prijave će biti otvorene od 7. lipnja do 15. rujna 2021. Lokalni stručni žiri iz svake regije odabrat će 5 najboljih natjecatelja koji će predstaviti svoje inovativne ideje. Jedan od pet dobit će priliku sudjelovati na Velikom finalu natjecanja BASF Innovation Hub 2021.

Više informacija o projektu i vremenskom slijedu možete pronaći na web stranici: join-innovationhub.com.