Javni poziv za poduzetničke projekte studenata/ studentskih timova

Javni poziv za poduzetničke projekte studenata/ studentskih timova

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG – BICRO) otvorila  je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u svrhu realizacije poduzetničkih projekata studenata/studentskih timova na području Republike Hrvatske.

Natječaj je otvoren od 23. svibnja do 15. lipnja 2018. godine, a korisnicima je na raspolaganju ukupno 205.000,00 kn za realizaciju poduzetničkih projekata/rješavanje poduzetničkih zadataka. Cilj ovoga poziva prvenstveno je razvoj svijesti o poduzetništvu kod studenata poticanjem njihove kreativnosti i poduzetničkog duha razvojem njihovih vlastitih ideja te putem rješavanja stvarnih poduzetničkih izazova kao i poticanje osnivanja start-up poduzeća od strane studenata.

Dodjela sredstava za realizaciju poduzetničkih projekata studenata/studentskih timova na području Republike Hrvatske odvijat će se u okviru dva pilot-projekta:
I. Pilot-projekt Zavrti priču! usmjeren je na studente i ostale prihvatljive korisnike koji imaju svoju poduzetničku ideju/projekt, a mogu je prijaviti putem online obrasca.
II. Pilot-projekt Riješi problem! namijenjen je studentima koji svoje sposobnosti i znanja žele okušati u rješavanju poslovnih izazova poduzetnika koji prijavljuju poduzetnički zadatak u okviru ovog projekta, putem online obrasca te na ovaj način pomažu uvesti studente u poduzetništvo, uz uštedu vlastitog vremena, ljudskih kapaciteta i novčanih sredstava, dobivši na izbor tri rješenja za zadani problem.

Za najbolja studentska poduzetnička rješenja osigurane su i novčane nagrade.

Detaljan opis natječaja, uključujući prihvatljive korisnike, uvjete i pravila za prijavu te informacije o selekcijskom procesu, nalazi se u Službenom tekstu poziva.