Pokrenuto online istraživanje o percepciji korupcije u Hrvatskoj među mladima

Pokrenuto online istraživanje o percepciji korupcije u Hrvatskoj među mladima

Udruga Forum za održivi razvoj Zeleni prozor uz financijsku podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu provodi projekt Youth Voice for Integrity. Kao zadnja aktivnost projekta, pokrenuto je online istraživanje o percepciji korupcije u Hrvatskoj među mladima.

Cilj projekta je aktivno uključiti mlade u borbu protiv korupcije, s obzirom na to da se problem korupcije u javnosti prezentira uglavnom kao problem koji se rješava na “višim razinama”, dok su mladi isključeni, a upravo oni u budućnosti postaju donosioci odluka i oni su ti koji će određivati razinu integriteta Hrvatske u narednim desetljećima.

Cilj online istraživanja je istražiti percipiraju li mladi u Hrvatskoj korupciju kao problem, znaju li definirati i prepoznati korupciju, gdje je smatraju najzastupljenijom i koga smatraju odgovornim za borbu protiv iste. Rezultati online istraživanja bit će javno objavljeni i služit će daljnjem planiranju aktivnosti za aktivno uključivanje mladih u borbu protiv korupcije.

Ispunjavanje upitnika traje manje od 10 minuta, a dostupan je na sljedećem linku do 5. listopada 2021. godine: https://forms.gle/FboGgKsCgF27PmtY6.