Otvorene su prijave za LUMEN Development!

Otvorene su prijave za LUMEN Development!

Imaš ideju za super aplikaciju koja bi uvelike olakšala tvoju svakodnevicu? Zamišljaš se kao revolucionarnog inovatora? Ako dosad nisi razmišljao o tome da svoju ideju realiziraš, možda je vrijeme da razmisliš ponovno jer je LUMEN Development otvorio svoje prijave.! Prijave su otvorene na sam dan otvorenja LUMENa koje se održalo u srijedu, 12. siječnja 2021. putem Zoom platforme, istovremeno se streamalo putem Facebook stranice LUMEN Developmenta.

Prva panel rasprava LUMEN Weeka

Sudionici panela su bili predstavnici partnerskih poduzeća: Ivica Horvat (Plava tvornica), Ivo Sluganović (PhishAR), Martina Bastašić (Undabot), Adis Mustedanagić i Martina Barać (Infinum), Marko Dupor (Asseco SEE), Luka Drezga (Ars Futura), Hrvoje Gazibara (AVL), Igor Staudacher (FIVE), Marin Glibić i Igor Bošnjak (Enterwell), Mladen Šimić (Cinnamon Agency) i Denis Grahovac (Rimac automobili). Kako kažu, uvijek su otvoreni za nove ambiciozne kolege te većina upravo ambicioznost, uz upornost, komunikativnost, kreativnost i inovativnost spominju kao glavne odlike osobe koju bi rado zaposlili. Smatraju da su eSTUDENTova natjecanja odlična odskočna daska za daljnju karijeru te prilika za spoznati svoje mogućnosti i nova iskustva. Pred kraj je bilo vrijeme za interaktivan kviz na kojem su prva tri mjesta osvojila nagrade.

Što je LUMEN Development?

LUMEN Development nasljednik je dosadašnjeg App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi web i mobilnih aplikacija u Hrvatskoj, ali i regiji. Dio je platforme za studentska natjecanja LUMEN koja se sastoji od još 3 područja. Cilj natjecanja je da na konkretnom slučaju zadanom od strane akademske zajednice i partnera studenti primjene znanje, pokažu svoje programerske, dizajnerske i prezentacijske vještine te se istaknu na tržištu rada. Tijekom natjecanja održavaju se konzultacije i radionice koje natjecateljima omogućuju komunikaciju s najpoznatijim IT poduzećima u Hrvatskoj i tako imaju priliku dobiti feedback na izrađenu aplikaciju. Osim vrijednog iskustva i stjecanja poznanstava, natjecatelji mogu dobiti i novčane nagrade.

Code your way to success

COVID-19, regulatorne promjene i novi poslovni radni okviri doveli su do promjena u poslovnom svijetu i funkcioniranju mnogih firmi. Zadatak je osmisliti aplikaciju koja pomaže prebroditi pandemiju te doprinosi unapređenju poslovnih procesa i načinu života. Vezan je za područja koja su aktualna u IT industriji i atraktivna partnerima natjecanja. Ovogodišnja područja su IoT, logistika, edukacija, društvo i HR. Više informacija možeš pronaći na linku.

Zašto i kako se prijaviti?

Ovogodišnje natjecanje obuhvatit će studente iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Prijaviti se mogu svi studenti iz navedenih zemalja i oformiti tim od 2 do 4 člana. Tijekom samog natjecanja održavat će se edukativne radionice za studente u suradnji s ostalim područjima unutar LUMEN platforme te će natjecateljima biti i omogućene konzultacije s partnerima na kojima se mogu detaljnije informirati.

Organizatori natjecanja su za najbolje natjecatelje pripremili impresivne novčane nagrade. 1. mjesto osvaja 15.000 kn, 2. mjesto 10.000 kn te 3.mjesto 5.000 kn. Tu je i nagrada za najbolju prezentaciju u iznosu od 1.000 kn.

Kako smo razvojem aplikacija razvili sebe?

Osim panel rasprave, bit će organiziran još jedan event poput online kave s prijašnjim pobjednicima natjecanja LUMEN Developmenta! Event će se održati u srijedu, 20. siječnja 2021. putem Zoom platforme. Sudionici će bili prošlogodišnji pobjednici LUMEN Developmenta i natjecatelji App Start Contesta prijašnjih godina od kojih će imati priliku čuti njihova iskustva tijekom natjecanja, ali i kako im je ono pomoglo u daljnjoj karijeri.

Nema ništa moćnijeg na svijetu od ideje do koje je došlo samo vrijeme, a to vrijeme je upravo sad!

Prijavi se na LUMEN Development i provedi svoju ideju u djelo! Prijave traju do 29. siječnja 2021. Za više informacija prati sve što objavljujemo na  web stranici, pretplati se na newsletter te zaprati eSTUDENT na Instagramu, Facebooku i LinkedInu!