Otvoren Program transnacionalne suradnje Euro-MED

Otvoren Program transnacionalne suradnje Euro-MED

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru drugog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju slijedeće tipove projekata: istraživanje (engl. study)

  • testiranje (engl. test)
  • prijenos (engl. transfer)
  • istraživanje
    Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva odnose se na sve 4 programske misije:
  • Inovativna održiva ekonomija
  • Prirodna baština
  • Zelena životna područja
  • Održivi turizam

Napominjemo kako svaka od navedenih misija ima zaseban opis poslova (eng. Terms of reference).

Ukupna financijska alokacija za 2. poziv iznosi 86 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 27. lipnja 2022. do 27. listopada 2022. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Detaljne upute i uvjete vezane uz poziv možete pronaći na  programskoj web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Zajedničko tajništvo Programa će u narednim mjesecima organizirati nekoliko informativnih radionica posvećenih ovom pozivu s ciljem pružanja potpore prijaviteljima. Informacije o radionicama također možete pronaći na programskoj web stranici.

Za više informacija o pozivu također je moguće kontaktirati predstavnike Nacionalnih kontaktnih točaka i Zajedničkog tajništva čiji kontakti se nalaze na programskoj  web stranici.