Natječaj za dodjelu stipendija Ministarstva hrvatskih branitelja

Fond za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija u školskoj odnosno akademskoj 2018./2019. godini.

Natječaj vrijedi za dodjelu stipendija tijekom redovitoga srednjoškolskog obrazovanja, redovitoga sveučilišnog i stručnog studija, te za dodjelu naknada dijela troškova školarine poslijediplomskih studija na visokim učilištima hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djeci nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i djeci HRVI iz Domovinskog rata, dragovoljcima i djeci dragovoljaca iz Domovinskog rata i djeci hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u Domovinskom ratu sudjelovali najmanje 100 dana kao pripadnici borbenog sektora za školsku, odnosno akademsku godinu 2018./2019. (u daljnjem tekstu: Natječaj)
1. Mjesečni iznos stipendije tijekom redovitog srednjoškolskog obrazovanja za učenike iznosi 200,00 kuna.
2. Mjesečni iznos stipendije za studente iznosi 500,00 kuna.
3. Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6.000,00 kuna.
4. Korištenje stipendije odobrava se korisnicima u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja u školskoj, odnosno akademskoj godini 2018./2019.

Tekst Natječaja kao i obrasci za prijavu nalaze se na sljedećoj internetskoj poveznici:

https://branitelji.gov.hr/o-ministarstvu-15/javne-rasprave/natjecaji/aktualni-natjecaji-921/921