Gideon Brothers jedna je od tri kompanije u svijetu – i jedina u Europi – koje razvijaju autonomiju za industrijsko okruženje temeljenu na vizualnoj percepciji. U prosincu 2018. tvrtka je predstavila svoj prvi komercijalni proizvod – autonomnog logističkog robota za prijenos tereta na paletama, nosivosti 800 kg.
„Ovo je jedan od vodećih deep tech timova u Europi“, kazao je o Gideon Brothersu Taavet Hinrikus, predsjednik odbora i osnivač FinTech unicorna TransferWise.

Tvrtka je 2018. osvojila nekoliko nagrada, uključujući:
– “Best International Mobility & Logistics Startup” na natjecanju Start.up! Germany (listopad 2018.)
– “AI Rising Star“ na Founders Forumu u Londonu (lipanj 2018.)
– Prvu nagradu na natjecanju Start.up! Germany Industry 4.0 Road Show (lipanj 2018.)
– „Business Leader“ nagrada za doprinos razvoju robotike kao poduzetničke grane (ožujak 2018.)

Investitori su u Gideon Brothers 2018. uložili 2,2 milijuna eura u dva kruga financiranja, čime je tvrtka zauzela prvo mjesto među hrvatskim tehnološkim start-up kompanijama po visini ulaganja.
U tijeku je realizacija pilot projekata s nekima od najpoznatijih hrvatskih i globalnih brendova. Tri hrvatske tvrtke naši su prvi klijenti: Tokić, Atlantic Grupa i Orbico, a prvi pilot projekti krenuli su u ožujku.
Gideon Brothers ima urede u Zagrebu i Osijeku, gdje trenutačno radi više od 50 osoba (prema podacima iz lipnja 2019.). Neprekidno imamo otvorene natječaje za zapošljavanje, a aktualni popis aktivnih oglasa pronađite na našim internetskim stranicama.
Tvrtka podržava razvoj i daljnju edukaciju osječkih developera i inženjera te aktivno sudjeluje u radu udruge Osijek Software City od svog začetka uz organizaciju radionica, predavanja i događaja.

Address

Our Address:

Ružina ulica 7, 31000 Osijek

Telephone:

-