Osnivač i vlasnik Caritasova doma za starije i nemoćne osobe “Sv. Ivan Krstitelj” Ivanec je Caritas Varaždinske biskupije koji je svojim senzibilitetom u brizi za starije i nemoćne osobe, između ostalog, izgradio i 2001. g. stavio u funkciju današnji Dom.

Domom upravlja ravnatelj provodeći dogovorenu politiku Upravnog vijeća koje sačinjavaju tri predstavnika Caritasa Varaždinske biskupije, jedan predstavnik korisnika i jedan predstavnik zaposlenika.

Dom je osnovan kao ustanova socijalne skrbi koja pruža usluge dugotrajnog smještaja, s namjenom brige o osobama treće životne dobi i svim onim pozitivnim i negativnim karakteristikama koje ta dob donosi.

Kako bi to postigli, našim korisnicima nudimo profesionalnu zdravstvenu njegu, kvalitetnu socijalnu skrb i organizirano provođenje slobodnog vremena, primjerenu prehranu sukladno nutricionističkim i zdravstvenim zahtjevima, te cjelokupnu potrebnu logistiku koju ovakva vrsta ustanove zahtjeva.
U radu s korisnicima koristimo i pratimo najnovije stručne spoznaje, stečena iskustva, prostorne i kadrovske resurse u okviru postojećeg standarda naše ustanove.

Kapacitet doma je 105 kreveta raspoređenih u jedno i dvokrevetne sobe, te nekoliko višekrevetnih soba u trokatnoj zgradi s ugrađenim dizalom.

Ustanova je organizirana putem organizacijskih jedinica i to :

  1. služba socijalnog rada i radne okupacije u kojoj su zaposlene socijalna radnica i radno okupacioni terapeut
  2. jedinica zdravstvene i opće njege koja zapošljava medicinske sestre, fizioterapeuta i njegovateljice.
  3. jedinica priprema i podjele hrane koju sačinjavaju kuhari, pomoćni kuhari i servirke.
  4. ekonomsko tehnička služba u kojoj svoj posao obavljaju voditeljica računovodstva, ekonom, skladištar, kućni majstor, recepcioneri, pralje i glačare.

zajedničke (14)

Kako bi našim korisnicima i djelatnicima osigurali što veću sigurnost i poboljšali naš rad s korisnicima, a s ciljem stvaranja zadovoljnog korisnika, njihove rodbine i na posao usredotočenog zaposlenika, 2010. godine uveli smo standard ISO 9001 i HACCP sustav.

Dom kao javna ustanova nastoji biti aktivan član lokalne zajednice surađujući s vladinim i nevladinim, obrazovnim, kulturnim, sportskim, zdravstvenim i nadasve vjerskim organizacijama, te medijima koji prate domske aktivnosti i informiraju javnost kako bi ustanova bila što prihvaćenija u zajednici i postala dio nje.

Address

Our Address:

Kukuljevićeva 8 42240 Ivanec

Telephone: